25 januari 2012

Fogan: Crackle lak voor €0,99


Hee lieve meiden,
Vandaag heb ik weer een review over 2 producten van Fogan. Ik heb al een aantal reviews geschreven en er komen en ook nog een paar aan. Ik probeer het zoveel mogelijk af te wisselen. Dit artikel gaat over de twee crackle lakken die ik van Fogan heb gekregen. En niet gewoon zwart of wit; Nee knalroze en knalblauw...

Ik heb dus twee hele felle crackle kleuren gekregen, super! Een roze in nummertje 01 en een mooie blauwe in nummer 37. Dat kun je op de bovenste foto zien. In ieder potje crackle nagellak zit 14 ml en ze kosten per stuk €0,99. De crackle lakken hebben gelukkig normale kwasten, ik hou niet van die rare fratsen!


Voor deze 'fototutorial' heb ik als basis een zwartje lak aangebracht op een nagel wiel, ik dacht dat dit de mooiste ondergrond zou zijn. De lak die ik gebruikt heb is van Essence in nummer 01 Stamp Me Black!Eerst heb ik van de blauwe en roze lak gewoon een dun laagje aangebracht. Als je het laagje té dik aanbrengt heb ik gemerkt dat de crackle lak niet mooi breekt, hetzelfde geldt voor een té dun laagje. In de onderstaande foto's kun je goed zien hoe de crackle lak breekt.
Zo ziet het er ongeveer na 1 - 2 minuten uit. Ook heb ik de crackle lak zonder basis lak op het nagel wiel aangebracht omdat ik niet zeker wist of de lak van essence wel goed reageerde op de crackle lak. Op zich is het met een witte basis ook mooi maar persoonlijk vind ik zwart wat stoerder en felle overkomen. Wel kreeg ik tijdens het aanbrengen een beetje last van mijn hoofd, want wat een geur!


Als ik alles dan goed heb laten drogen ziet het er zo uit. Een super gaaf effect! Zelf heb ik ook een zwarte crackle lak van W7 maar die breekt lang niet zo mooi als deze lakjes. 


Mijn conclusie is dat ik erg tevreden ben over hoe de lakjes eruit zien, hoe ze breken, de prijs - kwaliteit verhouding en het uiteindelijke resultaat. Wel vind ik het een minpunt dat deze lakjes zo ongelóóflijk stinken, een hele chemische indringende keur. Ik denk dat dit wel een beetje hoort bij crackle lakken maar toch is het jammer. Dus ik ben over het algemeen zeer tevreden, goed lakken!

Deze crackle lakken kun je voor €0,99 kopen op: www.fogan.nl

Liefs Rachel

4 opmerkingen:

 1. Zo goedkoop en dan ook nog is zo mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goedkoop!

  Wat heb je een leuke blog , ik ga je zeker volgen!

  Neem je ook eens een kijkje op mijn blog?
  http://myownsupersweetlife.blogspot.com/

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen