05 februari 2012

Beautyproblems: Witte vlekjes op je nagels? #1


Hee lieve meiden,
Een paar dagen geleden kreeg ik van een meisje een mailtje met een beauty vraag erin, hartstikke leuk! Nou ben ik geen expert en heb ik geen opleiding gedaan maar over dit onderwerp wou ik het toch wel even hebben omdat er wel veel onduidelijkheid over is. Witte vlekjes op je nagelbed. Lees maar mee.Ik denk dat iedereen het wel eens gehad heeft. Witte vlekjes op het midden van je nagel. Sommigen zitten er niet mee en doen er een mooie lak over maar anderen kunnen zich er echt aan storen. Waar komen deze vlekjes nou vandaan?
Als kind heb je het misschien wel heel vaak gehad, witte vlekjes op je nagels. Vaak zeiden mensen dan dat je te weinig melk dronk en dat daar die vlekjes van kwamen. Je kreeg dan te weinig calcium binnen. Vervolgens ging je meer melk. Tegenwoordig hoor je nog wel eens dat mensen denken dat het hiervan komt. Maar ik denk dat veel mensen al gemerkt hebben dat de witte vlekjes niet weggaan, of minder worden als je melk drinkt. 
Maar waar komen die witte vlekjes dan wel vandaan? Nou dat is eigenlijk heel makkelijk te vergelijken met een blauwe plek. Als je een blauwe plek hebt op je been of arm heb je je meestal gestoten, soms weet je dit niet eens meer. Zo is het ook met je nagels. Als je je nagel stoot komt er een kleine beschadiging in je nagel, dit kun je dan nog niet zien, wanneer je nagel gaat groeien zie je langzaam een wit vlekje tevoorschijn komen. Die witte vlekjes kun je niet laten verdwijnen, ze moeten uitgroeien. 


Ik hoop dat ik hiermee jullie vraag beantwoord heb. Als je nog een andere vraag hebt over het artikel of over een ander beauty 'probleem' kun je mij altijd mailen of het in de comments neerzetten.


Liefs Rachel

11 opmerkingen:

 1. Jaa eindelijk hahah ik vroeg me ook altijd al af wat het was en hoe het kwam, iedereen zei dat ik meer melk moes drinke haha
  Momenteel heb ik er maar 1 :P

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super handig! Iedereen zei over dat melk haha.
  Maar werkt melk nou helemaal niet?

  Liefs Melissa
  www.beauty-blogje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor witte vlekjes op je nagels werkt melk niet, voor sterkere en gezonde nagels werken zuivel producten wel goed :)

   Verwijderen
 3. Dat heb ik ook wel eens, maar ik stoor me er niet aan, want ik heb eigenlijk altijd wel nagellak op. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat eigenlijk nog nooit gehad, maar zeker een handig artikel voor meiden die er wel last van hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. handig zeg, dit wist ik niet eens! bedankt voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. handig om te weten, want ik heb er net ook eentje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dit echt héél erg vaak. Heb inderdaad vroeger vaak te horen gekregen dat ik meer melk moest drinken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een handig artikel want dit wist ik nog helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het kan inderdaad zijn dat het door het stoten komt maar dit is niet de oorzaak van de witte vlekjes;) het komt doordat er lucht tussen de hoorncellen komt omdat er een stoornis is in het verhoorningsproces tijdens de groei van de nagel:)
  niks ernstigs;), niet dat ik dit zelf wist haha, maar heb ik geleerd tijdens mijn opleiding, toevallig was ik net bezig met dit onderwerp haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De lucht tussen de hoorncellen ontstaat doordat je je nagel stoot, dus eigenlijk precies hetzelfde wat ik zeg alleen jij formuleerd het net een tikkeltje anders :)

   Verwijderen